Cikkek, fotók, videók kerestetnek! A jazznap.hu pályázata

A korábbihoz hasonlóan idén is várjuk a jazznap.hu közönségének beszámolóit, fotóit, videóit azokról a koncertekről és jam sessionökről, amelyek a jazznap.hu akciójához csatlakozva a szervezők ingyenesen meghirdettek – a részletes műsort honlapunkon olvashatják.

Három kategóriában hirdetünk pályázatot, de mindháromra egyaránt érvényes, hogy olyan pályaműveket szeretnénk látni, illetve olvasni, amelyek megpróbálják visszaadni a jazznap.hu céljait. Ezek, mint azt már több helyen is kifejtettük:

  • a jazz népszerűsítése azok körében is, akik nem (jól) ismerik a műfajt;
  • a magyarországi és határontúli jazzélet be- és felmutatása úgy, hogy kiderüljön, milyen sokoldalú, széles közönség körében népszerű és változatos műfajról van szó, amely sokféle helyen talált már otthonra;
  • megmutatni, hogy az UNESCO, mint az ENSZ-tagszervezete miért a jazz mellett tette le voksát ezzel a mottóval: „szabadság, kreativitás, sokszínűség és egység”.

A munkák mindhárom kategóriában a tudósítás, a beszámoló, a kritika és a riport műfaji keretein belül kell mozogjanak, tehát például egy koncert „sima” videofelvételénél sokkal többet várunk. A munkák stílusa lehet közvetlen, de a pályázók tartózkodjanak a néhány helyen vészesen elharapózott bizalmaskodástól, alantasságtól: a jazzt előadó-művészetnek tekintjük, még ha a szórakoztatástól nem is áll távol. A beérkezett munkákat a jazznap.hu szervezőiből és szerkesztőiből alakult zsűri fogja elbírálni. A legjobb beérkezett munkákat mindhárom kategóriában a jazznap.hu közölni kívánja, ezért csak azok pályázzanak, akik ehhez egyúttal hozzá is járulnak. A zsűri tehát két szempontrendszert érvényesít: a munkák színvonala, stílusa egyrészt, másrészt, hogy mennyiben tudnak reflektálni a fenti célokra.
A kategóriák:

  • Írott kritika vagy tudósítás online kulturális portálra, max. 6000 leütés (szóközzel) terjedelemben. Egy pályázó több koncertről is írhat.
  • Riportfotó – E-mailben küldött digitális képeket, legfeljebb 10 fényképet (hosszabbik oldal: 1400px) várunk egy pályázótól, de akár több helyszínről.
  • Riport videofilm, legfeljebb 6 perc terjedelemben.

A zsűri kategóriánként egy fődíjat oszt ki, amelyet a jazznap.hu egyik szponzora, az A4C Books könyvkiadó ajánlott fel. Kerekes György: Jazz portrék 1-2. című könyvéről van szó, egy kétkötetes, lebilincselő stílusban megírt jazztörténeti áttekintésről, melyből minden kategória nyertese dedikált példányt fog kapni. Mindhárom kategóriában a beküldési határidő május 7., éjfél. A cikkeket, a fotókat és filmeket (utóbbiakat valamilyen fájlküldő programmal) a jazznap.hu@yahoo.com címre kérjük elküldeni. A munkák szerzőit arra kérjük, hogy az e-mailben a teljes nevüket akkor is írják meg nekünk, ha nem kívánják teljes névvel szignálni a publikálandó művet.

2017-04-27T07:18:01+00:00